Specials

Boutronic producten op klantspecificatie

Algemeen

Op deze pagina vindt u informatie over een aantal producten die wij in opdracht van klanten ontwikkelen en produceren. De producten worden geheel op maat vervaardigd, in nauw overleg met de klant. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf, kunt u contact met ons opnemen.

Buisrailwagen

Een grote producent van interne transportmiddelen voor de glastuinbouw en industrie zocht een betrouwbare en veilige besturing voor een buisrailwagen. Deze elektrische wagen, die over de verwarmingsbuizen in de kas rijdt, is uitgerust met schuintebewaking (elektronische waterpas) en een hydraulisch hefplateau.

In samenwerking met deze producent ontwikkelde Boutronic een motorsturing voor de wagen en een bediening voor de gebruiker. Via de bediening ziet de gebruiker o.a. de status van de accu en schuintebewaking. De buisrailwagen besturing is extra robuust en bestand tegen vuil, hoge luchtvochtigheid en warmte. 

 

Stand alone hoekmeting

Vanwege veiligheidseisen dient elke buisrailwagen te zijn uitgerust met schuintebewaking. Op oudere wagens is een dergelijke beveiliging niet aanwezig.

Zodoende ontwikkelde Boutronic een universele elektronische waterpas. Dit apparaat geeft een akoestisch signaal indien de wagen te schuin staat. Deze waterpas kan gemakkelijk in elke bestaande wagen ingebouwd worden.

 

 

 

 

 

Spuitrobot

Van dezelfde producent kreeg Boutronic de opdracht om een volautomatische Spuitrobot besturing te ontwikkelen. De Spuitrobot rijdt over de buisrail en besproeit het gewas. De gebruiker stelt van tevoren een spuitprogramma in, met o.a. padlengte, rijsnelheid en gegevens voor de aansturing van de spuitbomen.

 

De Spuitrobot besturing bestaat uit twee motorprinten voor een haspel en hoofdmotor. Via de bediening, uitgerust met een extra groot LCD scherm (20x4), kan de gebruiker de Spuitrobot bedienen. Via een canbus netwerk wisselt de besturing informatie uit.

Blokprint

Voor verscheidene transportwagens zocht de producent een kleine robuuste universele sturing voor motoren. Boutronic ontwikkelde een motorsturing waarmee de gebruiker de snelheid van een 24VDC motor traploos kan regelen.

  

  

 

 

 

 

 

Drukvat regeling

Een producent en leverancier van drukvatsystemen voor de glastuinbouw zocht een partner om de besturingselektronica van hun druksysteem te vernieuwen.

In nauw overleg met deze producent heeft Boutronic een nieuwe drukvat regeling ontwikkeld. Met deze regeling wordt de druk in het expansievat van de verwarmingsketel in een kas geregistreerd en aangepast. Door de verschillende instellingen is deze drukvatbesturing in vrijwel elke situatie te gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

Zaaimachine besturing

Een producent van specifieke machines voor de land- en tuinbouw zocht een besturing voor een pneumatische precisie zaaimachine; de '3-punt' zaaier. De machine, die door een trekker wordt verreden, automatiseert het inzaaien van een akker.

Boutronic ontwikkelde een robuuste besturing waarmee tot 24 zaai-elementen afzonderlijk worden aangestuurd en onafhankelijk anticiperen op de rijsnelheid van de trekker. De gebruiker kan per element de zaaiafstand instellen (in mm) en elementen in- en uitschakelen.

De verschillende zaai-elementen communiceren via het Canbus netwerk. Via een bediening met extra groot display kan de gebruiker de huidige status van de elementen in één oogopslag zien. Het apparaat coördineert het zaaien en signaleert storingen in de machine.

 

 

Connector verloop print

Om verschillende apparaten te koppelen zocht een bedrijf een kleine print met een aantal connectoren. Voor dit bedrijf ontwikkelde Boutronic een 'special product', een kleine verloopprint, geheel op maat.

 

 

 

 

 

USB converter

Op verschillende plaatsten in het land wordt het grondwaterpeil en temperatuur door elektronica in de grond geregistreerd. Deze informatie wordt periodiek draadloos uitgelezen en opgeslagen in een laptop. Boutronic ontwikkelde een infrarood interface met USB aansluiting om dit mogelijk te maken.

 

 

 

 

 

 

Intelligente Buismotorsturing

Voor een bedrijf dat scherm- en verduisteringsinstallaties voor de glastuinbouw ontwikkelt en installeert, ontwikkelde Boutronic een intelligente Buismotorsturing. Deze besturing is volledig aangepast naar wens van de klant, met o.a. een overspanningbeveiliging, onderspanningbeveiliging en stuurgeheugen tijdens onderspanning.

 

 

 

Pulsinterface

Een bedrijf dat scherm- en verduisteringsinstallaties voor de glastuinbouw ontwikkelt, wilde een besturing voor een scherminstallatie, die twee motoren exact synchroon aanstuurt. De snelheid van de motoren wordt op elkaar afgestemd met een regeling die gebruik maakt van het pulssignaal van de motoren.

Echter, dit signaal was niet geschikt om direct op de regeling aangesloten te worden. Boutronic ontwikkelde daarom een 'interface op maat' die het pulssignaal omzet en tevens in de behuizing van de motor ingebouwd kan worden.

 

 

 

 

Nixieklok

Deze klok is gemaakt met radiobuizen oftewel nixie buizen. De ontwerper heeft de buizen van deze klok in het voormalig Oost Duitsland gevonden en heeft Boutronic gevraagd om de elektronica te ontwerpen.Deze klok wordt met een 9V adapter gevoed en converteert deze spanning naar 180V, waarmee de radiobuizen aangestuurd kunnen worden.

Heeft u vragen over de Boutronic specials, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.